Vorig jaar had ik een fantastisch jaar, zowel professioneel als persoonlijk. Vreemd, gezien de omstandigheden?! Nee, niet echt want jouw manier vinden om succesvol en gelukkig te zijn, daar gaat het om.

Top 3 zaken die me hielpen te floreren

  • Geregeld uit de angstbubbel stappen, die in onze samenleving heerst. Dan merk je pas welke invloed het op je heeft.
  • Meer vrije momenten in plannen voor zaken die me energie geven. Ik heb veel meer genoten dan andere jaren. Net dat gaf me meer energie en deed me meer werk verzetten.
  • Continue zaken doen die een positieve mindset ondersteunen en mijn energie en focus instant versterken.

Ik deel graag 6 waardevolle tips met jou.

1.     Spreek af met mensen die een belangrijke bijdrage in je leven creëerden. En, leg ook de reden uit. Het zal een onvergetelijk moment zijn. Een kaartje, brief of een foto sturen is ook een mogelijkheid.

2.     The hour of power. Start je dag krachtig, gefocust en positief. Ik neem 15 min tot 60 min tijd om te sporten, te mediteren, mijn focus voor de dag te bepalen, dankbaar te zijn en/of mijn brein te trainen. Telewerken geeft je die extra tijd, toch😉

3.     Verbeter je conditie terwijl je werkt. Na 2 (online) meetings, doe ik een 1 minuut work-out. Pompen, planken, jumping jacks, touwtje springen, … Het geeft mij instant energie en hernieuwt mijn focus. De tijd dat mijn koffie doorloopt of het water van mijn thee opwarmt, zet ik ook in natuurlijk. Telefoongesprekken doe ik steeds wandelend.

4.     Doe 3 taken die je steeds uitstelt per dag. Slechts 3!

Door je te beperken tot 3 taken ervaar je sneller voldoening en zet je jezelf minder onder druk. Als ik elke dag 3 taken doe, die ik altijd uitstel verzet ik gaandeweg bergen werk. En soms wil ik dan resoluut 5 vervelende taken doen;-)

5.     Sterkere focus en minder vermoeid, door tijdsblokken. Voor taken die veel energie vragen, stel ik mijn alarm elke 40 minuten in. Ik sta dan recht, ga even naar buiten en ontspan me. Op het einde van de dag heb ik veel meer energie over en heb ik mijn werk sneller uitgevoerd.

6.     Doe iets bijzonders voor iemand. Onlangs kookte ik een volledige maaltijd voor een bevriend koppel die geruime tijd ziek waren. Afhaalmaaltijden zijn fantastisch. Een maaltijd geleverd krijgen door een vriend(in) is persoonlijker, dat raakt.

Wedden dat je energie en motivatie anderen zal aansteken!

Bonus tip: Koop jezelf om met een cadeau;-) Jezelf een cadeau geven voor realisaties of doelen die je haalt, is super motiverend.

Met deze 6 tips zorg je er alvast voor dat je energie en motivatie stijgt.

Maar natuurlijk is het beter om volledig stil te staan en een laagje dieper te gaan zodat je nadien echt kan floreren als bedrijfsleider. Heb jij ook zin gekregen om van de daken te springen en te floreren?

Ik organiseer voor ervaren ondernemers, een business 4-daagse in Antwerpen en in de Champagnestreek. Klik op de link voor meer informatie of contacteer me rechtstreeks op 0486 688 211.