De leeuw, één van de krachtigste dieren maakt indruk door zijn imposante verschijning. Kracht, zelfvertrouwen, heer en meester. De koning van de Savanne. Tegelijkertijd straalt hij ook veel zachtheid, bescherming en rust uit. Hij is zelfbewust, zorgzaam en zorgt voor zijn gezin en welpjes. Met leiders en managers is het maar net zo. Alleen moeten deze er over waken niet te veel de ene kant noch de andere kant naar boven te laten komen.

De moderne organisatie is prestatiegericht met oog voor de mens. 

Veel organisaties zijn vandaag verhard. Ze zijn steeds meer gericht op prestaties, cijfers en KPI’s. Mensen zijn daarentegen steeds meer waardengedreven en houden niet meer stand in de té prestatiegerichte bedrijven. Zij zijn op zoek naar evenwicht. Uitdaging hebben mag maar niet ten koste van zichzelf. Herken jij dat?

Sta jij als een krachtige en beschermende leider in jouw organisatie?

Leiders die krachtig zijn, duidelijk richting geven, helder communiceren (mannelijk leiderschap) en tegelijkertijd kordaat zacht zijn, zich empathisch opstellen en opkomen voor hun teamleden (vrouwelijk leiderschap) zijn in staat om sterke, toekomstgericht en duurzame bedrijven te leiden.

De manager: de leider of leeuw in balans. 

Een leider in balans, heeft zowel de vrouwelijke als mannelijke eigenschappen van leiderschap.

Belangrijk in het groeien naar meer balans in je leiderschap en als dusdanig krachtiger leiderschap, is om eerlijk te zijn met jezelf en je gedrag of valkuilen te erkennen. Wanneer je je fouten realiseert kan je je gedrag aanpassen en groeien.

In een opstelling gaan we kijken naar de dieperliggende oorzaken waarom bepaalde elementen van leiderschap niet lukken. Onderbewuste overtuigingen of patronen transformeren naar kracht en balans, geeft hernieuwde energie en brengt een andere beleving van jouw leiderschap.

 

Wil jij ook de leeuw in jouw wakker maken?