KLANTEN ZEGGEN…

“Tijdens een teamcoaching met het management team lag de focus op de softe kant van het verhaal: omgaan met elkaars gebreken en karakters, openheid naar elkaar toe en, last but not least … het aanvaarden en appreciëren van elkaar als mens.
De interactie en bijhorende dynamiek heeft ervoor gezorgd dat het team hechter is geworden, wat het samenwerken en het nemen van beslissingen makkelijker maakt. Als moderator en stuwende kracht heeft Karin ervoor gezorgd dat barrières verdwenen.
Karin zorgt voor een gemoedelijke, doch professionele sfeer. Haar vermogen om situaties en denkpatronen van mensen in te schatten is verrassend. De coaching, waar de return ongetwijfeld groter zal zijn dan de kost, was ontegensprekelijk een succes te noemen. In de toekomst gaan we zeker nog met Karin samenwerken.”
Nicolas Praet, DC Manager, VF Europe
Tijdens de conferentie ‘co-creatie als basis’ zag ik weerstand ombuigen naar samenwerking, bezorgdheid naar drive, afstandelijkheid naar betrokkenheid. Karin zette een krachtige methodiek in die de deelnemers op een gestructureerde manier begeleidde naar een gemeenschappelijke toekomst. Ondanks het niet makkelijke parcours was het bewijs van de verandering onmiddellijk zichtbaar. Visueel werd er ter plaatse de basis gelegd voor de toekomst van het bedrijf met een draagvlak doorheen het bedrijf. De teams kwamen dichter naar elkaar, talenten werden ontdekt en elke input werd evenwaardig gebruikt en gewaardeerd. Krachtig, dynamisch en sterk onderbouwd change management!
Christoph Van Doninck, Expert Authentieke Communicatie
Karin is een onbetaalbare “topcoach”, zondermeer. Ik ontmoet veel mensen maar Karin steekt er met kop en schouders bovenuit door haar inzichten, enthousiasme en onwaarschijnlijk groot analytisch en empatisch vermogen.
Zij luistert zeer actief, is open minded en heel betrokken. Bovendien heeft Karin als het ware een zesde zintuig en voelt zij aan dat wat men bewust of onbewust niet uitspreekt. Zij leest heel goed iemand en gaat naar de kern. De coaching-sessies waren een echte “eye opener” en gaven me veel energie. Karin confronteerde mij met een aantal verbeterpunten en gaf mij heel nuttige oefeningen na elke sessie. Het resultaat van de business coaching is dat ik tot verhelderende inzichten ben gekomen en fundamenteel sterker sta zowel in mijn professioneel als privé leven.
Jo Van Crombruggen, Interim Management Scherpenheuvel Consulting
Ik kan Karin absoluut aanraden. Zij was uiterst efficiënt en op haar gemak als sparringpartner en coach bij mijn zoektocht naar een betere omgang als mens met mijn dagelijkse business realiteit. Zij was erg sterk in het verduidelijken en het leggen van verbindingen tussen mijn concrete aanpak en mijn dieper liggende persoonlijke motivaties.
PB, General Manager, European Division US Software Company
Karin werkte een communicatieplan uit. Zij kan op een analytische manier snel info verwerken en deze vertalen naar een aantrekkelijke boodschap waarbij zij steeds vertrekt van het klantenstandpunt. Zij kent de finesses van sociale media en internet. Zij voelt de mensen in haar omgeving goed aan en kan zo motiveren. Ik vond het een zeer fijne samenwerking.
Lizzie Coucke , Manager R&D Public & Corporate Insurance bij Belfius Insurance
Het klikte meteen met Karin en de interacties waren gevat en met de nodige humor. Inzichten en/of alternatieven werden aangereikt met de nodige duiding. De empathie en ervaring van de coach is sterk. Resultaat coaching: Jezelf een aantal keren tegenkomen en inzicht krijgen in je eigen situatie. Deuren openen om nieuwe richtingen in te slaan en directe suggesties aangereikt krijgen om zaken anders of beter aan te pakken. Terug de goesting krijgen om verder te gaan met de dingen waar je goed in bent. Terug durven dromen en aspiraties omzetten in nieuwe projecten. Deze sessies hebben voor mij nogmaals de bevestiging gegeven dat ondernemers die zonder directe business partner of medevennoot echt nood hebben aan een klankbord om ideeën en/of problemen af te toetsen.
Bart De Keersmaeker, Senior ICT Consultant 4biz.be
De workshop “Effectief gedrag veranderen bij individuen en teams” van Karin Sannen gaf me inzicht in de emotionele processen en gedragingen waar individuen, teams, afdelingen en zelfs bedrijven doorgaan. Nog belangrijker waren de heldere inzichten om gedragsverandering te sturen. Door in de pre-change fase de mogelijke weerstanden te (h)erkennen en reeds antwoorden te formuleren kunnen weerstanden sneller opgelost worden wat zich vertaalt in gigantische tijdswinst. Het trainen en coachen van alle hiërarchische niveau’s van leidinggevenden – inclusief mezelf – zorgt voor emotionele rust, vertrouwen en een positieve focus op de gewenste gedragsverandering. Een eenvoudige en herkenbare aanpak die echt het verschil maakt in veranderingstrajecten!
Jan Nouwen, Bestuurder, COO, Algemeen Directeur van verscheidene Europese middelgrote bedrijven
Karin is een zeer ervaren coach/trainer waar er van bij het begin een goede klik was met ons team. Tijdens de training change management leerde Karin ons concrete tools rond change management en het creëren van impact bij partners in het indirecte verkoopkanaal, wat niet altijd evident is gezien de diversiteit van onze partners.

Karin is een aandachtig luisteraar en houdt rekening met de wensen van de groep maar is tegelijk ook kordaat waar nodig. Alles was tot in de puntjes voorbereid met een goede balans tussen theorie en oefeningen. De oefeningen zijn divers en interessant waardoor de tijd is voorbijgevlogen! Ik heb zelden een workshop meegemaakt waarbij er zo actief werd meegewerkt. Vooral de bespreking van de cases tijdens de opvolg dag van de training waren zeer diepgaand en super nuttig met concrete tips die onmiddellijk inzetbaar zijn. Bedankt voor de 2 boeiende dagen!

Mario Casier, Business Unit Manager at Copaco
In de training ‘Change Management – Omgaan met weerstand’ kreeg ik een heel duidelijk zicht op de aandachtspunten in een veranderingsproces en de stappen die een persoon moet doorlopen bij verandering. Een interessante vaststelling bleek dat ook ikzelf steeds deze fasen dien door te maken, ook al zie ik mezelf als een zeer flexibel en veranderingsgericht persoon. Na de training kon ik meteen aan de slag! Ik werkte de impact analyse verder uit en dit had meteen effect op mijn project. Naast de inzichten rond verandering, kreeg ik ook veel tips voor mijn dagdagelijks functioneren als leidinggevende. Kortom: een opleiding gericht op de praktijk met een aangename opleider en handige tools die je meteen kan hanteren binnen je veranderingsproces – een verrijking voor iedereen die in aanraking komt met change.
Liesbeth Van Heukelom, Coördinator productie brand
De coaching bij Karin Sannen gaat veel dieper dan ik had verwacht en heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Op business vlak geeft zij strategisch advies, doorzicht in mijn bedrijfsstructuur, nuttige tips om nieuwe gewoonten te ontwikkelen en efficiënter te werken. Ook mijn privé-werk balans is volledig hersteld dankzij haar inzichten.
Op persoonlijk vlak merk ik een opmerkelijke verandering van mijn houding en is mijn zelfvertrouwen sterk gegroeid. Dit heeft positieve invloed op mijn beslissingen, de mensen waarmee ik samenwerk en mijn stressniveau. Oplossingen moeten er altijd gezocht worden maar als de emotionele beladenheid er niet meer is, is het veel makkelijker!
Karin heeft de unieke combinatie van een sterke business insteek en zeer diepgaande patronen op emotioneel niveau aan te pakken wat zorgt voor een blijvend resultaat. Wat zij doet is eigenlijk onbetaalbaar.
Anne De Smedt, bedrijfsleider Lily-Balou
Karin is een door en door professionele personal/business coach die ik aan iedereen kan aanbevelen. Ze heeft de gave om je op zeer korte termijn te “raken”. Bij haar kan/moet je alleen maar jezelf zijn waardoor ze je echt vooruit helpt. Haar vermogen om te schakelen tussen het persoonlijke en professionele is een zeer sterke meerwaarde, niet te vergeten haar praktisch tips om de dingen aan te pakken. Haar marketing achtergrond versterkt het goede gevoel – ze kan meedenken met een zaakvoerder, de situatie perfect inschatten en is daarom ook de perfecte “sparring partner”.
Luc Van den Cruijce, Zaakvoerder Precipio - Three Sixty Degrees Finance
Een heldere en realistische kijk op persoonlijke capaciteiten en zakelijke mogelijkheden met nieuwe doelen als uitdaging en zelfkennis als resultaat,… dat is wat Karin me keer op keer brengt na elke coaching.
Door de ruime ervaring die Karin als coach en communicatie experte combineert, slaagt ze er telkens in om binnen mijn persoonlijke vaardigheden via nieuwe inzichten mijn doelen te bereiken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Haar inzicht in mijn persoonlijke en zakelijke mogelijkheden geven een unieke meerwaarde in mijn dagelijks geluk.
Wim Petein, Bridging Business and Technology bij HRlinkIT
Wat een coach!! Het geeft aan mijn loopbaan een totaal nieuwe dimensie. Ik had nooit verwacht dat het zo’n impact zou hebben. Ik ben Karin enorm dankbaar voor al haar advies en feedback.
Tilla Van Opstal, bedrijfsleider Chi Neng Institute Belgium
Mijn verwachtingen zijn in ieder geval wel overtroffen. Ik heb echt wel het gevoel dat mij een aantal zaken zijn aangereikt waarmee ik verder (heel) wat kan aanvangen. Karin Sannen heeft een groot vermogen tot empathie. Ze kan zich goed in iemand ander verplaatsen en ze aarzelt niet om tot de kern van de zaken door te dringen. Zelfs als dit voor de coachee soms wat confronterend is. Resultaat coaching: weer wat vastere grond onder mijn voeten in mijn dagdagelijks functioneren en ondernemen.
Michel Vanderlinden, Independent Advisor on Corporate Finance & Strategy, Member of Advisory Boards